Når sjælen og personligheden er i konflikt, opstår der sygdom

Vil du være i balance som menneske, må du nære og heale alle dine fire personlighedsplan

  • Det fysiske (kroppen – livsenergien)
  • Det æteriske (meridianerne, chakraerne)
  • Det astrale (følelser)
  • Det lavere mentale (overbevisninger og tanker)

Årsager til sygdom og ubalance

Ubalancer i form af sygdom og psykisk uligevægt er modstand mod forandringer. Vi kan se det som gaver, som vi kan lære noget vigtigt af. Hvordan chok, traumer, følelser og tanker er den egentlige årsag.

Den lektie, vi hver især skal lære her i livet, giver større bevidsthed om, hvem vi er. Sygdom kan også lære os at lytte mere til vores sjæl, den højere bevidsthed.

Årsagen til sygdom ligger i et ubalanceret sind = tanker og følelser. Undtagelser som ulykker, fald, ydre påvirkninger som klima og traumer/chok, som ikke er blevet forløst mm.

Sygdom skyldes en konflikt mellem personligheden og sjælen. Denne konflikt opstår, når vi ikke lytter til den indre stemme, men i stedet følger personligheden.

Altså vi bliver syge, hvis vi ikke følger sandheden i hjertet eller lytter til intuitionen.

Disse ubalancer starter oftest i sindet og smitter af på både det æteriske og det fysiske legeme. Kan vi direkte eller indirekte påvirke alle personlighedens fire legemer, starter en selvhelbredende proces, som i princippet kan hjælpe os med at befri os for sygdom.

Hvis et af de fire legemer er i ubalance, kan denne forplantes videre til de tre andre legemer.

Når vores livsenergi har været påvirket et stykke tid af bl.a. negative tanker og følelser, påvirkes også den fysiske krop og sygdom kan tage bolig.

Det er interessant, at sygdom i det fysiske legeme ofte er den sidste manifestation af ubalancer, der i længere tid har været i sindet og den æteriske krop. (Se også METAsundhed – kroppen udtrykker det, sindet undertrykker)

Cellerne indholder ALT

Alt det, kroppen i forvejen indeholder, kan hver enkelt celle blive til.
Forskning har vist, at hver eneste celle kan påvirkes, ændre sig og reparere alle dele af kroppen.

Det har blandt andet Bruce Lipton skrevet en del bøger om. Emnet kaldes epigenetik. Et koncept som nedenstående video forklarer nærmere.

Video ‒ Cellerne fungerer som mennesker

  • Dine celler kommunikerer med hinanden.
  • De fungerer som mennesker og har samme behov.
  • De lytter til og reagerer på dine tanker.
  • De påvirkes af det miljø du befinder dig i, og af de mennesker, du omgiver dig med.
  • De arbejder for dig 24 timer i døgnet

Tag lederskab over din personlighed

Du er ikke dine følelser, dine tanker eller din fysiske krop. Du kan tage lederskab over din personlighed og få den til at ændre kurs. Du sejrer, når du har taget indre lederskab. Herved ledes du af din sjæl.

Det er kun dig selv, der kan finde vej til din egen helbredelse. Det kræver, at du tager ansvar og lærer din lektie. Når det er sket, og du har trukket essensen af lærdommen ud af din lidelse, vil de fleste sygdomme kunne forsvinde.

På mit forløb ”Bliv din egen helbreder, kommer du til at lære om alle fire personlighedsplan, og vi arbejder på at afbalancere dine ubalancer. Jeg viser dig vejen, som har ført mig hertil, hvor jeg selv er i dag. Jeg deler ud af mine mange års erfaringer, så vi i fællesskab kan hæve hver vores bevidsthed. Herved kan vi alle blive en enhed/helhed, hvor vi kan leve i harmoni fra hjertet.

Sygdom opstår under sindets indflydelse

Den fysiske krop påvirkes af dit sind, og fysisk sygdom kan opstå, når der er ubalancer i dit sind. Du er sikkert bevidst om, at du skal nære din fysiske krop ved at spise en sund kost, motionere, opholde dig i naturen osv. (Nære det fysiske legeme).

Frugt og grønt giver vitaminer og mineraler og beskytter dig mod en række sygdomme.

“Lad din mad være din medicin og din medicin være din mad”, sagde den græske læge, Hippokrates.

Eller at dine organer/meridianer har godt af at blive afbalanceret ved at gå til akupunktur, zoneterapi, yoga mm. (Nære det æteriske legeme.) Men er du bevidst om dit sind, og hvor vigtigt det er, at du også afbalancerer dette? Det astrale og mentale legeme.

En af de metoder, jeg selv har brugt hertil, er mindfulness & meditation. Se her.

Mindfullness renser sindet, giver ro og beskytter mod stressrelaterede sygdomme.

Det lærer du også som en del af forløbet på ”Bliv din egen helbreder” – Se her:

Dine tanker og følelser er også energi og er tilknyttet et energifelt – auraen – som ligger uden for din fysiske krop. Er du trist, falder din livsenergi, og det modsatte, når du er glad, hæves den. Derfor er det vigtigt at huske, at vi er krop, sind og sjæl.

Hvordan nærer jeg det astrale og det lavere mentale legeme?

Det handler om at give plads til det, du føler og tænker og at tage sig kærligt af det på en accepterende måde. Men måske har du aldrig lært det? Ligesom du kan svine din krop til med forkert mad og motion, kan du også forurene dine tanker og følelser (det astrale og mentale legeme). Men på samme måde, som du renser din krop, kan du også lære at rense dit sind – dine tanker og følelser.

Dine overbevisninger og tankeformer er skabt gennem dit liv ud fra dine oplevelser i livet. Bl.a. gennem barndommen under indflydelse af autoriteter eller skabt som et resultat af den modstand, du har mødt. Du kan have mange negative overbevisninger, hvoraf mange af dem er ubevidste, men alligevel meget styrende for, hvordan du opfatter dit liv og dine udfordringer, samt hvad du tiltrækkes af.

Forskellen mellem det gode og ikke så gode liv, handler i høj grad om den overbevisning, du har dannet dig.

Det kan bl.a. resultere i et dårligt selvværd. I perioder, hvor du kæmper for at befri dig fra gamle overbevisninger og negativer følelser og tanker, kan det være livgivende at få hjælp.

Hvilke metoder kan jeg bruge?

Afhængigt af, hvor langt du er i din selvudvikling, bør du altid vælge en behandler, der som min, er lige så langt i sin egen selvudvikling, som du selv er, for at du kan spejle dig i vedkommende. Selv har jeg haft størst udbytte af psykoterapi (NLP), METAsundhed, tankefeltterapi, yoga og mindfulness. Hvilket også er årsagen til, at jeg har uddannet og dygtiggjort mig indenfor disse behandlingsformer samt specialiseret mig i sensitive, da jeg hen ad vejen fandt ud af, at jeg selv er det og, at det også spiller ind i det samlede billede.

Her kan du læse om mine metoder og behandlingsformer.

Måske har alt det, jeg har skrevet om her i bloggen, givet genklang i dig? Så vil jeg anbefale dig at kigge ind på mit forløb ”Bliv din egen helbreder, hvis du er klar til at tage med på en længere selvudviklingsrejse.

Du kan slippe for sygdom, når du er kommet langt på din selvudviklingsrejse.

Her bliver du mødt fra hjertet og bliver én af et fællesskab, hvor du bliver støttet og får al den hjælp, du behøver, lærer nyt, får svar, finder inspiration, bliver hørt og mødt, som den du er. Rejsen starter her.

Læs videre

Sanser du livet og dets skønhed? Eller kan du få hjælp til det hos Tanke-feltet.

Sanser du livet eller haster du afsted?

“Sanser du livet…” er et digt om at standse op i den moderne tid, hvor alt skal gå hurtigere og hurtigere. Sanser du livet eller haster du afsted ….. Hvorfor kravle når du kan gå Hvorfor gå når du kan løbe Hvorfor løbe når du kan cykle Hvorfor cykle når du kan køre Hvorfor køre når du kan flyve Når du kravler behøver du ikke at bekymre dig om dine sanser de kan nemlig sagtens følge med og de havner samme sted som dig selv det er da praktisk Når du flyver skal du huske at checke dine sanser ind hvis der overhovedet er plads tilovers i kufferten når alt det væsentlige er pakket ned ellers må du rejse uden vigtigst er det at komme af sted hvor hen betyder knap så meget Der er oplevelser overalt du skal bare være tro mod dine sanser pludselig bliver alt hvad du tænker siger gør føler til den smukkeste rejse det eneste du skal vise er sjælens pas Livets transportmiddel skal vælges med omhu du kan kravle eller flyve eller gå, løbe, cykle, køre tempoet skal passe til dig ellers kommer du ingen vegne

Læs mere »