fbpx

Tanke-Feltet

12 Gode Råd om Stress

Brug de 12 gode råd om stress og få et bedre arbejdsliv

Når du bruger de 12 gode råd om stress, får du mere af det, du gerne vil have i dit arbejdsliv og mindre af det, du ikke vil have. Dermed får du mindre stress og bedre balance i hele dit liv.

1. Lav en liste over de 5 ting, der stresser dig mest

(Kun ting du har indflydelse på). Hvilke muligheder har du for at skrue ned for de ting der stresser dig?

2. Afstem forventninger med dine omgivelser

Langt de fleste af vores forestillinger om, hvad vores omgivelser forventer af os, er ikke i overensstemmelse med virkeligheden.

3. Prioriter dine opgaver

Vær i NUET og koncentrer dig om det der er vigtigst og start dagen med de mest komplekse sager, mens hjernen er klar og har energi.

4. Sig nej tak

Du behøves ikke at sige ja til alle opgaver, du har ret til at sige fra. Når du tager personligt lederskab bliver du fri til at sige ja tak og nej tak og først her kan du blive stressfri.

5. Hold pauser

Pauser og hvile er næsten lige så vigtig som søvn. Undersøgelser viser at et af de vigtigste råd er jævnligt at holde pauser i løbet af dagen. Kom væk fra skærmen og gerne ud i det fri.

6. Tal pænt til dig selv

Når vi bliver pressede bliver din egen indre negativ, dømmende, vurderende kritiker styrket. Træn dig i at være tålmodig, venlig og accepterende og giv dig selv et klap på skulderen, så det løfter dit selvværd.

7. Bed om hjælp

Du kan og skal ikke klare alting selv. Hvad holder dig tilbage i forhold til at søge hjælp hos andre? Find og navngiv de personer du kan bede om hjælp.

8. Gør ting der giver dig energi

Lav aktiviteter der gør dig glad og giver energi, sammen med mennesker der giver dig glæde og energi. Når du er endt med at være stresset, skyldes det ofte at vi ikke har haft tid til disse ting og været sammen med mennesker der har drænet os. Prioriter dig selv – lige fra små pauser i din arbejdsdag, læse en god bog, samvær med venner og familie, motion, meditationer og lign.

9. Bryd de dårlige vaner

Når du er stresset, er du tilbøjelig til at gøre mere af det, der stresser dig. F.eks. sætte farten op, drikke mere kaffe, spise mere sukker osv. Bryd den dårlige spiral. Motioner i stedet regelmæssigt, spis sundt og hold dig i mental god form, – men gør det i små step.

10. Få din nattesøvn

Søvn og hvile er nødvendigt for at forebygge/afhjælpe stress. Det er i søvnen og hvilen, at du genopbygges fysiologisk og psykisk. Få nogle gode søvn vaner og rytmer ved tålmodigt at ændre på de dårlige vaner.

11. Mediter

Meditation, mindfulness og yoga er alle stærke og virkningsfulde discipliner der hjælper dig til en bedre forbindelse til kroppen og samtidig flytter fokus væk fra diverse tanker, fantasier og forestillinger som kan løbe af med dig. Nærværs træning, åndedræts træning, meditation, mindfulness og yoga er elementer, som hjælper dig til at være bedre til stede i nuet og håndtere hverdagen. Undersøgelser viser at meditation har en gavnlig virkning på hjernen og regulerer dit centralnervesystem, så du kan tænke klarere, fokusere og huske bedre.

12. Dyrk motion

Motion er et tveægget sværd i forhold til stress. Men den rette balance er motion rigtig sundt for organismen, men overdrives det eller motioner du forkert, kan det være direkte skadeligt, da motion nedbryder kroppens celler og kan stresse kroppen.

Nu har du fået 12 gode råd om stress

Tænker du, at det er svært at bruge rådene mod stress i praksis?

Ring til mig på 61 78 57 44, så får du hjælp til at komme i gang.

Håndter
stress

På Tanke-feltets 8-ugers mindfulness forløb eller 10-ugers stress forløbet kan du får mere hjælp til at håndtere din stress.

Alle henvendelser er velkomne

Du er altid velkommen med spørgsmål om mine kurser og workshops og hvad der vil være bedst for dig.

God søvn. Kvinde, der sover efter at have lyttet til sov godt-meditation fra Tanke-Feltet

Gratis gave til dig

Netop nu får du en GRATIS, guidet sovemeditation, der hjælper dig til at slippe stress og sove bedre.
I nyhedsbrevet får du også løbende livsstilsråd til et liv i balance, opskrifter, specielle rabatter og meget mere!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her:

×
×

Kurv