Er du sur eller basisk?

Hvordan kan mine tanker/følelser have samme indflydelse på min krop, som kosten har, på om min krop er basisk eller sur?

Den nyeste forskning i neurobiologi og – psykologi har vist, at krop og psyke ikke længere skal betragtes som to sider af samme sag. Det er samme sag, og din psykiske balance har både indirekte og direkte stor indflydelse på din syre-base-balance.

Har du lagt mærke til, hvordan du bliver rød i hovedet, i samme sekund du bliver flov?

Hvordan dit hjerte øjeblikkeligt slår hurtigere, og du bliver anspændt? Og har du omvendt lagt mærke til, hvordan du blot ved at tænke på noget rart kan mærke, at pulsen falder, kroppen slapper af, og velværet breder sig?

Sådan er det med alle følelser. I samme sekund du dukker op, sørger din hjerne og dit hormonsystem for at ruste kroppen til at håndtere situationen. Nogle følelser frigør stresshormoner, fordi kroppen tror, at du er i fare, mens andre frigiver velværehormoner.

Positive og negative enerrgier

Vi har i realiteten altid valget mellem at være imod eller i fred med os selv og det omgivende miljø. Når vi er i en tilstand af fred og glæde, tiltrækker vi positiv energi i form af positive tanker, følelser og vibrationer. Dette bringer lykke, velvære, sundhed og vitalitet ind i vores liv.

Verden i dag er dog i høj grad domineret af negative, giftige tanker og følelser. Stressede eller deprimerede mennesker udsender konstant negative vibrationer, som ikke kun påvirker dem selv, men alt levende omkring os.

Energi overføres let mellem mennesker hele tiden. F.eks. hvis en deprimeret eller negativt vibrerende person træder ind i et rum og begynder at skvaldre op om det urimelige i alting, er der chancer for, at personens negative vibrationer kan ændre dit humør og også dine tanker.

>Hvad har følelser med syre-base-balancen at gøre?

Svaret er: At din krop er basisk betyder mere end du aner.

En sund, basisk og veltilpas krop har helt automatisk en positiv indflydelse på dit sind. Ligesom tanker og følelser ikke blot har indflydelse på dit kredsløb, men også på din fordøjelse.

Når kroppen skal opruste i pressede, stressede situationer, bruger den ikke ressourcer på at fordøje – og en dårlig fordøjelse gør kroppen sur.

Når du omvendt er glad og tryg, føler kærlighed og nyder dit liv, din mad, din motion og dine valg, slapper kroppen af og lader op. Det giver dine celler ro til at regenerere, og du producerer mindre syre.

Og som en herlig side gevinst: Jo mere styr du har på dine tanker og følelser, jo mere velafbalanceret vil du føle dig – og jo mere overskud vil du få til at leve basisk. Derfor er der god grund til at se på det mentale, hvis du vil have en sundere krop og gladere krop.

For at bevare din krop basisk er det vigtigt, at du:

 • Er opmærksom på dine tanker og følelser
 • Kender dig selv
 • Er bevidst om ting, der evt. tynger i din mentale rygsæk
 • Forsøger at holde fokus på livets lyse sider
 • Undgår stress
 • Booster dit selvværd

Her er 12 simple råd til at finde indre ro og afspejle ubetinget kærlighed og positive vibrationer til dig selv og andre, som virker basisk på krop og sind.

 1. Slik lidt solskin og øg dit humør og D-vitamin niveau
 2. Lyt til afslappende, beroligende musikalske lyde
 3. Duft til dufte der løfter humøret som Lavendel, basilikum.
 4. Motioner via en aktivitet du elsker
 5. Drik vand – omgiv dig med vand. Vand virker beroligende.
 6. Vis taknemlighed – skriv f.eks. positive ting ned du oplever i en dagbog.
 7. Visualiser dine mål. Det skaber glade tanker og positiv energi.
 8. Gør dit liv enkelt og ryd ud i det der tager din energi.
 9. Brug friske råvarer som er økologiske og friske.
 10. Stress af – stress skaber syre.
 11. Respekter dig selv – elsk dig selv. Ellers kan andre ikke gøre det.
 12. Mediter

Alt sammen noget som jeg kan hjælpe dig via f.eks. Zoneterapi, Tankefeltterapi, METAsundhed, positiv psykologi, Mindfulness, Yoga og Stress release.

Læs videre

Sanser du livet og dets skønhed? Eller kan du få hjælp til det hos Tanke-feltet.

Sanser du livet eller haster du afsted?

“Sanser du livet…” er et digt om at standse op i den moderne tid, hvor alt skal gå hurtigere og hurtigere. Sanser du livet eller haster du afsted ….. Hvorfor kravle når du kan gå Hvorfor gå når du kan løbe Hvorfor løbe når du kan cykle Hvorfor cykle når du kan køre Hvorfor køre når du kan flyve Når du kravler behøver du ikke at bekymre dig om dine sanser de kan nemlig sagtens følge med og de havner samme sted som dig selv det er da praktisk Når du flyver skal du huske at checke dine sanser ind hvis der overhovedet er plads tilovers i kufferten når alt det væsentlige er pakket ned ellers må du rejse uden vigtigst er det at komme af sted hvor hen betyder knap så meget Der er oplevelser overalt du skal bare være tro mod dine sanser pludselig bliver alt hvad du tænker siger gør føler til den smukkeste rejse det eneste du skal vise er sjælens pas Livets transportmiddel skal vælges med omhu du kan kravle eller flyve eller gå, løbe, cykle, køre tempoet skal passe til dig ellers kommer du ingen vegne

Læs mere »