Er du sur eller basisk?

Hvordan kan mine tanker/følelser have samme indflydelse på min krop, som kosten har, på om min krop er basisk eller sur?

Den nyeste forskning i neurobiologi og – psykologi har vist, at krop og psyke ikke længere skal betragtes som to sider af samme sag. Det er samme sag, og din psykiske balance har både indirekte og direkte stor indflydelse på din syre-base-balance.

Har du lagt mærke til, hvordan du bliver rød i hovedet, i samme sekund du bliver flov?

Hvordan dit hjerte øjeblikkeligt slår hurtigere, og du bliver anspændt? Og har du omvendt lagt mærke til, hvordan du blot ved at tænke på noget rart kan mærke, at pulsen falder, kroppen slapper af, og velværet breder sig?

Sådan er det med alle følelser. I samme sekund du dukker op, sørger din hjerne og dit hormonsystem for at ruste kroppen til at håndtere situationen. Nogle følelser frigør stresshormoner, fordi kroppen tror, at du er i fare, mens andre frigiver velværehormoner.

Positive og negative enerrgier

Vi har i realiteten altid valget mellem at være imod eller i fred med os selv og det omgivende miljø. Når vi er i en tilstand af fred og glæde, tiltrækker vi positiv energi i form af positive tanker, følelser og vibrationer. Dette bringer lykke, velvære, sundhed og vitalitet ind i vores liv.

Verden i dag er dog i høj grad domineret af negative, giftige tanker og følelser. Stressede eller deprimerede mennesker udsender konstant negative vibrationer, som ikke kun påvirker dem selv, men alt levende omkring os.

Energi overføres let mellem mennesker hele tiden. F.eks. hvis en deprimeret eller negativt vibrerende person træder ind i et rum og begynder at skvaldre op om det urimelige i alting, er der chancer for, at personens negative vibrationer kan ændre dit humør og også dine tanker.

>Hvad har følelser med syre-base-balancen at gøre?

Svaret er: At din krop er basisk betyder mere end du aner.

En sund, basisk og veltilpas krop har helt automatisk en positiv indflydelse på dit sind. Ligesom tanker og følelser ikke blot har indflydelse på dit kredsløb, men også på din fordøjelse.

Når kroppen skal opruste i pressede, stressede situationer, bruger den ikke ressourcer på at fordøje – og en dårlig fordøjelse gør kroppen sur.

Når du omvendt er glad og tryg, føler kærlighed og nyder dit liv, din mad, din motion og dine valg, slapper kroppen af og lader op. Det giver dine celler ro til at regenerere, og du producerer mindre syre.

Og som en herlig side gevinst: Jo mere styr du har på dine tanker og følelser, jo mere velafbalanceret vil du føle dig – og jo mere overskud vil du få til at leve basisk. Derfor er der god grund til at se på det mentale, hvis du vil have en sundere krop og gladere krop.

For at bevare din krop basisk er det vigtigt, at du:

 • Er opmærksom på dine tanker og følelser
 • Kender dig selv
 • Er bevidst om ting, der evt. tynger i din mentale rygsæk
 • Forsøger at holde fokus på livets lyse sider
 • Undgår stress
 • Booster dit selvværd

Her er 12 simple råd til at finde indre ro og afspejle ubetinget kærlighed og positive vibrationer til dig selv og andre, som virker basisk på krop og sind.

 1. Slik lidt solskin og øg dit humør og D-vitamin niveau
 2. Lyt til afslappende, beroligende musikalske lyde
 3. Duft til dufte der løfter humøret som Lavendel, basilikum.
 4. Motioner via en aktivitet du elsker
 5. Drik vand – omgiv dig med vand. Vand virker beroligende.
 6. Vis taknemlighed – skriv f.eks. positive ting ned du oplever i en dagbog.
 7. Visualiser dine mål. Det skaber glade tanker og positiv energi.
 8. Gør dit liv enkelt og ryd ud i det der tager din energi.
 9. Brug friske råvarer som er økologiske og friske.
 10. Stress af – stress skaber syre.
 11. Respekter dig selv – elsk dig selv. Ellers kan andre ikke gøre det.
 12. Mediter

Alt sammen noget som jeg kan hjælpe dig via f.eks. Zoneterapi, Tankefeltterapi, METAsundhed, positiv psykologi, Mindfulness, Yoga og Stress release.

Læs videre

Kurser til selvhjælp- balance i kroppen: Mindfulness, yoga øvelse solhilsen & detox retreat

Yoga og Mindful retreat

NÆSTE RETREAT Oktober 2023: Kontakt og tilmelding til: jkm@tanke-feltet.dk eller 6178 5744. Jeg afholder 2 årlige retreats på Mols i et smukt beliggende sommerhus á 3,5 dag med 3 overnatninger og med kun 4 deltagere, hvor der er plads og tid til den enkelte. Retreat betyder at trække sig tilbage, mærke sig selv, have fuld nærvær og udvikle sig. Du vil opleve fordybelse, selvudvikling, workshops, mindfulness, yoga, welness for krop, sind og sjæl og sunde juicer og smoothies. (Se udførlig info under billedet) Jeg har tidligere også holdt i Strandhuset på Mols, på Læsø, på Island og på Sukkerfabrikken på Langeland, Vitskøl kloster, hvilket alle har været i perfekte omgivelser med naturen lige uden for døren. Her kan du se hvad et af de forrige retreat bød på: Retreat Kanogården METAYoMind retreat: Nøglen til din helt unikke indre rejse – heartfulness. 3,5 dage og 3 overnatninger i et skønt beliggende sommerhus nær havet i indre ro uden arbejde og uden stress. Kun fokus på DIG og DIN krop. Dage uden mobiltelefon eller sociale medier, men i stedet bevægelse på alle plan for krop, sind og sjæl. Du får: STRESS RELEASE MINDFULNESS YOGA MINDFULL WALKING BADNING WELNESS MEDITATION NATUR WORKSHOPS DETOX

Læs mere »