Har du styr på dit blodtryk?

Dit blodtryk stiger ved pludselige situationer, og det er meget godt. For så får vi massere af blod ud i blodbanerne, så vi kan være kampklare til at slå vores fjender ned.

Heldigvis har vi i Dagens Danmark ikke så mange fjender at bekæmpe (selvom vi tror det).

Men et langvarigt forhøjet blodtryk er ikke særligt godt. Det tærer på blodkarrenes sider og kan i værste fald medføre blodpropper, der kan sætte sig i lungerne eller hjernen.

Du har forhåbentligt styr på dit blodtryk? Ellers kan du få det målt hos din læge, hvis du har mistanke om, at det er for højt. Et kronisk forhøjet blodtryk er ikke sundt. Det er vigtigt at blodtrykket måles, når du er udhvilet f.eks. inden du står op om morgenen.

Med henvisning til METAsundhed, så kan der ligge psykologiske ting bag, hvis dit blodtryk er forhøjet

F.eks. :

 • At der er alt for meget at tackle i dit liv
 • Du kan ikke overskue tingene/situationen
 • Det føles som uudholdelig stress
 • Du bevæger dig i den forkerte retning i dit liv
 • At du træffer forkerte beslutninger og afgørelser
 • At du tvivler på dine beslutninger
 • At du ikke kan se din vej i livet og der hele tiden kommer forhindringer

Hvad du selv kan gøre for at bringe dit blodtryk ned ‒ eller holde det lavt

Du kan dog selv gøre en masse, og jeg tænker der er langt flere mennesker, der kan få hjælp ad naturens vej fremfor ad medicinens vej. Dette skal du selv afgøre med din læge, men her får du nogle tips, du kan tage med dig i din hverdag:

 1. Få lavet en METAsundhedsanalyse, og få forløsning af stressen via f.eks. TFT/EFT (tankefeltterapi/energifeltterapi)
 2. Spis sundt! Dit blodtryk har det ikke godt med usundt fedt, der sætter sig på blodkarrenes vægge. Spis de gode fedtstoffer som f.eks. kokosolie og olivenolie.
 3. Sæt tempoet ned! Du er nødt til at lære at få din hjerne og din krop til at falde til ro flere gange om dagen, så du ikke kører derudaf med 140 kilometer i timen, hæsblæsende og stresset. Et forhøjet blodtryk bliver bl.a. skabt af, at dine binyrer på splitsekunder sender adrenalin ud i blodet, og denne adrenalin skulle du bruge i gamle dage til at bekæmpe fjenden med. I dag får den blot dit blod til at koge, og du bliver syg af det.
 4. Man ved, at meditation, mindfulness og afspænding kan have en øjeblikkelig virkning. Det samme kan en god nats søvn, som bedst opnås uden alkohol i blodet.
 5. Hvis du stresser rundt og dermed får dit blodtryk til at stige, kan du forsøge dig med nogle styrkende og regulerende urter. En af dem er rosenrod, an anden er astragel. Magnesium er også godt til uro i benene og et stresset nervesystem. Spørg i din Helsekostbutik!
 6. Hvidløg er et andet glimrende hjælpemiddel. De aktive stoffer sørger for et bedre og lettere gennemløb i dine blodkar, som kan nedsætte dit blodtryk.
 7. Sørg for god motion! Dvs. motion i et roligt tempo. Så hellere en rask gåtur i skoven end en tur på løbebåndet eller lign. Yoga, Tai Chi, Qigong, Pilates m.m. er gode erstatninger.
Del på facebook
Del på linkedin

Læs videre

Mindfulness, yoga øvelse solhilsen & detox retreat

Mindfulness, Yoga & Chakra Retreat

NÆSTE RETREAT i D. 29. september – 1. oktober 2022 på VITSKØL KLOSTER -for de som enten deltager i mit “Bliv din egen helbreder” forløb, eller som har opnået tilsvarende niveau som i forløbet “Bliv din egen helbreder” eller har været i egen terapi hos mig eller en tilsvarende. For info om retreat, billeder mm. se her: Kontakt og tilmelding til: jkm@tanke-feltet.dk eller 6178 5744. ———————————————————————————————————————————————————-

Læs mere »

Mysterieskolen ‒ bliv din egen helbreder ‒ kursusforløb

Velkommen til et intensivt kursusforløb Bliv din egen helbreder Certificeret forløb (Start d. 8. jan. – Kun dette ene forløb i 2022) Bliv din egen helbreder er 10 mdrs. forløbet for dig, som drømmer om et liv med så lidt følelsesmæssig smerte som overhovedet muligt, samtidig med en klar intuition, uanset hvad der sker. Et forløb for dig, som ønsker at skabe en optimal dyb kontakt med dit højere selv og vække dit eget indre lys. Når du kan stå stærkt i dit eget lys, bliver din sjælsvision fuldført og du kan lyse for andre. Udskriv Kort beskrivelse her: Det er også muligt at tage modulerne enkeltvis efter dit behov. Se fuld beskrivelse af hvert kursus her: Du kommer hele vejen rundt Du får kontakt med din fysiske krop, dine følelser, dine tanker, mønstre og dit højere selv i et og samme udviklingsforløb. Et specielt forløb til dig, der er klar til at ta´ ansvar for dit liv, eller som har arbejdet med dig selv tidligere og som er klar til at opnå selvindsigt, udvikling, selvkærlighed, helhed og balance

Læs mere »