fbpx

Tanke-Feltet

Sensitiv

Jeg opdagede først selv i sen alder, at jeg var sensitiv, og det var derfor, jeg ofte ikke forstod, hvorfor mange andre mennesker tænker i ”jeg” (ego), hvor jeg tænker i ”vi” (fællesskab) samt, hvorfor jeg kunne blive så påvirket, når noget gjorde ondt på andre mennesker.

Min sjæls kald

Det har været en lang og dyr udviklingsrejse at komme hertil i dag, men også givende, da jeg fandt ind til min sjæls kald: ”At gå forrest og hjælpe sensitive mennesker lige fra børn til voksne med at blive mødt, som den fantastiske person, de er, og give dem hjælp til at udleve deres fulde potentiale”. Se mere under ”om Jette”.

Klub Lys💕buen – Fra sensitiv til Sansestærk

Det afstedkom at jeg i 2021 tog initiativ til at starte Klub Lys-Buen, hvor jeg assisteres af en styregruppe. Et fællesskab for udvikling af Sensitive indenfor krop, sind og sjæl. Via Bevidstgørelse + Bevægelse på alle plan skaber vi Balance & Hele mennesker. Det sker bl.a. via arrangementer som foredrag, cafe mm. Se mere om klubben her og find vores brochure:

Balance i Krop, Sind & Sjæl” forløb

Er du klar til at tage et kvantespring i din selvudvikling og forstå din sensitivitet, så er mit forløb “Balance i Krop, Sind & Sjæl” også en mulighed.

Er du sensitiv?

Sensitiv er ikke en diagnose, men et personlighedstræk, der er nedarvet. Ca. 15-20 % af befolkningen er indrettet med et nervesystem der gør, at de er mere påvirkelige og følsomme overfor sansninger og følelser. Der findes både introverte og ekstroverte sensitive. Ved at blive bevidst om du er indad- eller udadvendt, kan du bedre tage hensyn til at planlægge din dag og din livskvalitet.

Hvad kendetegner sensitive personer?

Her er 10 ting, som kun meget sensitive personer gør:

Meget sensitive personer er ofte opmærksomme på, hvad der foregår med andre mennesker. Dette giver dem indsigt i, hvad folk oplever, tænker og føler. I Østen er denne type følsomhed en god ting, mens den i den vestlige verden betragtes som negativ.

Et kendetegn ved mange meget sensitive mennesker er, at de tror, at alle kigger på dem, især i gruppe aktiviteter som holdsport. Disse personer har en tendens til at performe bedre i individuelle sportsgrene som cykling eller løb.

Det er et træk, som en del meget sensitive mennesker ikke udviser på grund af, at deres familie støttede dem i en holdsport som børn.

Når en sådan person mærker følelser, begynder iagttagen af sig selv, og de kan gå dybt ind i sig selv for behandle og analysere det, de oplever.

Hvad der kan se ud til at være en normal følelsesmæssig oplevelse, kan være langt mere gennemgribende for dem, der går dybt ind i sig selv for at finde ud af, hvad der foregår.

Hårde eller svære situationer har det med at bringe det bedste frem af meget sensitive mennesker. Hvis en ven går igennem et hårdt brud for eksempel, vil den sensitive person reagere med empati.

Spontane beslutninger kan være svære for en ekstra sensitiv person. De vil gerne først tjekke detaljerne først, fordi de ikke har lyst til at komme i vanskelige situationer.

Hvis personen tager sig tid til at overveje situationen og mulighederne for at håndtere det, giver det ham eller hende større tillid til deres endelige beslutning.

Når en sensitiv person tager en “forkert” beslutning, anser de det som et nederlag. De bliver vrede eller irriterede på sig selv.

Denne reaktion fører tilbage til de dybe følelser og introspektion, som sådanne individer har tendens til at have.

En meget sensitiv person er meget opmærksom på, hvad der sker omkring dem – hele tiden. De bemærker detaljerne i et værelse, så snart de går gennem døren.

De bemærker, når folk, de kender, ikke opfører sig normalt eller er i en følelsesmæssig tilstand.

Der er en udbredt opfattelse af, at en person, der er meget sensitiv, også er introvert. Men faktisk er omkring tre ud af ti ekstroverte.

Dette sker som oftest, når en person har mulighed for at interagere med mange mennesker, mens han eller hun vokser op i et tætforbundet fællesskab.

Opmærksomheden på detaljer og den tankefulde natur gør sensitive mennesker til ideelle medarbejdere i mange miljøer. De har tendens til at tænke situationen til ende og træffe solide beslutninger.

De kan tage ansvar og levere resultater. De tænker meget over, hvad de gør, og det gør dem til gode aktiver på mange teams.

Mange ekstra sensitive mennesker oplever angst og depression i deres liv. Dette er ofte et resultat af negative oplevelser som børn. Hvis en person ikke føler sig sikker enten hjemme eller i skole, mens han eller hun er barn, kan det sætte en persons nervesystem i konstant beredskab.

At være omgivet af støttende familiemedlemmer er afgørende for et barn med meget sensitive følelser.

Er du særlig sensitiv?

Når du lærer at håndtere din følsomhed konstruktivt kan den i stedet blive en gave. Særlige sensitive bliver lettere oprevet i stressede situationer under tidspres, forandringer og uro. Til gengæld beriges de af social støtte, skønne omgivelser og medgang i livet.

Er dit barn særlig sensitiv?

Er dit barn sensitivt, bliver det lettere påvirket af indtryk og det har mere brug for din støtte til at falde til ro. Giver du det til gengæld den rigtige blanding af konsekvens og kærlighed, bliver de sensitive træk til gengæld en personlig styrke.

5 råd til at håndtere din sensitivitet!

Alle henvendelser er velkomne

Du er altid velkommen med spørgsmål om mine forskellige behandlingstilbud, og hvad der vil være bedst for dig.

Sensitiv - Symptomer
God søvn. Kvinde, der sover efter at have lyttet til sov godt-meditation fra Tanke-Feltet

Gratis gave til dig

Netop nu får du en GRATIS, guidet sovemeditation, der hjælper dig til at slippe stress og sove bedre.
I nyhedsbrevet får du også løbende livsstilsråd til et liv i balance, opskrifter, specielle rabatter og meget mere!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her:

×
×

Kurv