fbpx

Tanke-Feltet

Depression

Kender du det?

Så er der stor sandsynlighed for, at du har en depression.

Hvad er årsagen til depression?

Når vi ikke længere kan finde livsgnisten og vores vej i livet og har glemt at mærke os selv, er der stor sandsynlighed for at ende i en depression. Dette kan skyldes, at vi har haft så travlt med at leve op til andres forventninger, være perfektionistiske, har haft svært ved at sige nej mm, at vi simpelthen ikke længere mærker os selv.

Har du samtidig en binyretræthed kan symptomerne forværres. Eller er du sensitiv og har været udsat for lang tids stress, kan du være ekstra disponeret for at ende med en depression, idet kun 20-30% af befolkningen er særlig sensitive, hvorfor du ofte ikke vil føle dig forstået.

Ligesom med angst er depression resultatet af langvarig stress, som har sat sig i vores binyrer, som lukker ned. Her er det vigtigt at tage signalerne alvorligt og søge hjælp, da det ellers kan være en længere varende proces at komme tilbage på sporet igen. Kroppens evne til at producere de positive hormoner, dopamin, serotonin og nordadrenalin lukker ned og kan starte f.eks. søvnløshed mm., som blot forstærker alle symptomerne.

Ofte oplever jeg at folk søger hjælp hos mig, da deres læge har sagt at de har angst, hvor jeg så konstaterer det modsatte. Det er ikke så underligt, da angst og depression ofte hænger sammen, idet angsten kan få os til at isolere os selv fra omverden, hvilket forstærker depressionen. Det er dog ikke samme fremgangsmåde der skal bruges til at behandle de 2 ting, da årsagen er forskellig.

Hvordan behandler jeg min depression?

Det der er vigtigt i behandlingen af depression er, at kroppen igen kommer til at danne lykke endorfinerne, hvorved stress niveauet sænkes. Set ud fra et METAsundheds-perspektiv skal årsagen findes i chok/frygt, hvor du er gået på kompromis med dig selv samt din manglende evne til at sige fra, følge dit hjerte og mærke dig selv.

En kombination af individuel terapi og mindfulness er 2 gode metoder til at få vendt situationen. Jeg har bla. stor glæde i mine behandlinger at anvende zoneterapi, Tankefeltterapi m.m. samt mindfulness.

Du kan også læse, hvad andre siger om mine behandlinger af deres depression her.

Er du klar til at tage et kvantespring, så er mit forløb “Balance i Krop, Sind & Sjæl” også en mulighed.

Alle henvendelser er velkomne

Du er altid velkommen med spørgsmål om mine forskellige behandlingstilbud, og hvad der vil være bedst for dig.

Depression - Symptomer
God søvn. Kvinde, der sover efter at have lyttet til sov godt-meditation fra Tanke-Feltet

Gratis gave til dig

Netop nu får du en GRATIS, guidet sovemeditation, der hjælper dig til at slippe stress og sove bedre.
I nyhedsbrevet får du også løbende livsstilsråd til et liv i balance, opskrifter, specielle rabatter og meget mere!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her:

×
×

Kurv