fbpx

Tanke-Feltet

Angst

Har jeg angst? Eller er det frygt?

Mange tror, at de har angst fordi de bekymrer sig meget. Men såfremt du ved, hvad det er du er bekymrer dig om eller er bange for, så er det typisk ”kun” frygt/generaliseret angst du lider af.

Kan du til gengæld nikke genkende til følgende, er det højst sandsynligt angst:

Kender du det?

Måske du kender det, at du befinder dig i en situation, hvor du ud af den blå luft pludselig får åndenød, halsen der snører sig sammen, hjertet der pumper så hårdt, at det svimler for øjnene og følelsen af at du skal besvime. Følelsen af at være fanget i din egen krop og ikke være i stand til at tænke klart.

Så er du ikke den eneste. Eksplosivt mange lider af angst i dag og herunder mange børn også. Ca. 20% af befolkningen rammes i vort liv af invaliderende angst. Det kan være svært at forstå, hvad der sker i kroppen i en sådan situation, og hvad man skal gribe til for at håndtere de fysiske symptomer.

Hvad sætter angsten i gang?

Tidligere traumatiske erindringer lagres i vores sansesystem og underbevidstheden, hvorfor kroppen reagerer på lignende situationer. Det kan være krops fornemmelsen, stemninger osv. der kan starte hele kroppens alarm system.

Stress hormonerne Adrenalin og Cortisol oversvømmer kroppen, for at give dig energi til at kæmpe eller flygte, så du hurtigt at komme ud af situationen. Det giver mening, hvis der stod et farligt dyr overfor dig, – desværre kan din underbevidsthed ikke kende forskel på om det f.eks. er en tiger eller noget dit sanse system forveksler med noget er der farligt. Det er denne naturlige biologiske reaktion, der giver dig alle de fysiske symptomer. Det er ufarligt men bestemt ikke rart, mens det står på.

Lær at tackle din angst

Set ud fra et METAsundheds-perspektiv så er årsagen, 2 typer af chok du tidligere har været ude for, som skyldes 1 chok, hvor du følte dig magtesløs og 1 chok, hvor du oplevede angsten kom lige mod dig. Disse chok/traumer skal forløses, således kroppen ikke længere kan reagere på kropsfornemmelsen eller lign.

Jeg har hjulpet rigtig mange mennesker gennem årene med deres angst og også selv haft stort gavn af de metoder, jeg anvender i min terapi som tankefeltterapi, åndedrætsterapi mm. Angst kan være svær selv at få bugt med, hvorfor jeg altid anbefaler dig at få individuel hjælp hertil. Se her hvad jeg tidligere klienter med angst udtaler.

Jeg har også udviklet en vejledning til dig, som du kan bruge løbende til at imødegå din angst eller hvis du pludselig befinder dig i en situation, hvor du har brug for hurtig hjælp: 1. hjælp til at håndtere din angst – hvor jeg guider dig gennem et angst anfald ved brug af åndedrætsteknikker, Tankefeltterapi og meditation.

Er du klar til at tage et kvantespring, så er mit forløb “Balance i Krop, Sind & Sjæl” også en mulighed.

Her kan du også modtage mine 10 råd til at tackle din angst.

Alle henvendelser er velkomne

Du er altid velkommen med spørgsmål om mine forskellige behandlingstilbud, og hvad der vil være bedst for dig.

Lider du af angst? Bestil "Kuren mod angst".
God søvn. Kvinde, der sover efter at have lyttet til sov godt-meditation fra Tanke-Feltet

Gratis gave til dig

Netop nu får du en GRATIS, guidet sovemeditation, der hjælper dig til at slippe stress og sove bedre.
I nyhedsbrevet får du også løbende livsstilsråd til et liv i balance, opskrifter, specielle rabatter og meget mere!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her:

×
×

Kurv